Šupe ili Meić, odlučit će u lipnju SDP-ovci. Prvog podržava šibenska organizacija, drugog vrh stranke

Izbori za predsjednika županijske organizacije SDP-a bit će održani 16. i 23. lipnja, a konačnu odluku o tome donijet će Predsjedništvo stranke u skladu s pravilnikom i statutom. Rekao nam je to vršitelj dužnosti predsjednika šibensko-kninskog SDP-a i član Predsjedništva Franko Vidović nakon što se jučer bezuspješno sastao županijski odbor koji ima ovlast raspisati unutarstranačke izbore. No, nisu imali kvorum.

– Nije Šibenik jedini koji ima problem sa županijskom organizacijom. Nismo imali kvorum ni prije, a to pokazuje dubinu krize koja je nastala i ostala nakon odlaska prethodnog predsjednika – istaknuo je Vidović pritom misleći na Ivana Klarina. Također, naglasio je kako se nema namjeru kandidirati jer ga od proteklih izbora zanima samo nacionalna politika.

Tišnjanski načelnik, bivši šef županijske organizacije, ali i bivši saborski zastupnik Klarin već je najavio kako se neće kandirati za predsjednika šibensko-kninskog SDP-a. Barem ne u mandatu Davora Bernardića za kojeg smatra da SDP vodi u propast.

No, tako ne razmišlja 32-godišnji Igor Meić, aktulni direktor Turističke zajednice Pirovca, koji je na službenoj presici u sjedištu stranke u Šibeniku najavio svoju kandidaturu. Jedan dio članstva stranke, doduše osutog, zamjera mu što nekritčki prati i ne baš popularnu Bernardićevu politiku koja je SDP dovela na prilično niske grane.

Prvi je, pak, istaknuo kandidaturu SDP-ov gradski bombarder Joško Šupe, poznat po svojim verbalnim duelima sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem. On je u emisiji Puls ekskluzivno najavio svoj pohod na prvu fotelju županijskog SDP-a, što bi mu, ako bude dovoljno prominentan, moglo donijeti čak i mjesto na listi za Hrvatski sabor. Dakle, ulog je prilično velik.

Mjesto šefa županijskog SDP-a i nije toliko primamljivo zbog činjenice da stranka nema snagu kakvu, primjerice, ima HDZ u županiji. Nasuprot HDZ-ovih goropadnih 10 tisuća članova stoji manje od tisuću pripadnika SDP-a koji će svog šefa tražiti po principu ‘jedan član, jedan glas’. No, nemaju svi pravo glasa, već samo oni koji plaćaju članarinu ili su dužni najviše šest mjeseci.

Šupe je u međuvremenu postao prilično blizak sa predsjednikom šibenskih socijaldemokrata Tončijem Restovićem od koga može očekivati podršku, odnosno od najveće organizacije, one šibenske koja broji četristotinjak članova. Meić, kažu nam naši sugovornici, ima podršku vrha stranke, no pitanje je koliko će nezadovoljstvo sadašnjim stanjem u vrhu stranke uvjetovati glasače kada budu zaokruživali svog favorita.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.