Šupe među brojnim članstvom predstavio kandidaturu za šefa županijske organizacije: ‘Želim SDP vratiti među ljude’

Joško Šupe predstavio je danas svoju kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a uz podršku pedesetak članova stranke. Istaknuo je kako želi voditi stranku na transparentan i demokratski način, u kojoj će svatko imati pravo reći što misli, a ni u kom slučaju ne želi da organizacija nakon izbora 16. lipnja bude razjedinjena. Šupu su došli podržati i predsjednici dvije najjače organizacije iz županije, Tonči Restović iz šibenske i Karlo Klarin iz tišnjanske.

– Drago mi je da smo se našli u ovolikom broju. Prije mjesec dana, kada sam na nagovor dijela članova izrazio želju da preuzmem organizaciju, pitali su me obitelj i prijatelji: ‘Joško, što ti to treba? U trenucima kada stranka na županijskoj i državnoj razini nikad nije bila slabija…’ – krenuo je Šupe s predstavljanjem.

Najlakše je, napominje, u tom momentu podviti rep i reći tko vas šljivi, ali upravo to je razlog da želi odigrati utakmicu do kraja i pobijediti.

– Želim napraviti organizaciju kakva treba biti. Baš onakva kakva je danas ovdje, da smo svi skupa, da pričamo, s glavom i repom, da znamo i možemo raditi. Svima skupa nam ne služi na čast da Županijski odbor nije uspio sastaviti kvorum i raspisati izbore. Rijetki smo po tome u Hrvatskoj, ako ne i jedini. Stoga, želim stranku čiji će svaki član moći izraziti svoje mišljenje i stav, onu koja okuplja i zbližava ljude, a ne razdvaja – poručio je Šupe u liderskom tonu.

josko supe

Svi, dodao je, od člana do predsjednika, moraju donositi zajedno odluke, a ne da se dogodi situacija u kojoj, netko tko je na čelu stranke, nekome oduzme pravo glasa. Mislio je Šupe pritom na odluku vrha stranke kojom se zabranjuje glasanje onima koji nisu platili članarinu šest mjeseci.

– Moramo izaći iz prostorija stranke, ići među ljude, primati i kritike. Nemamo se čega sramiti, dapače, slušajmo ljude, nastojmo ih privući kako bismo skupa organizirali i grad i društvo kakvo želimo – kazao je Šupe.

Pozvao je sve da za tri tjedna iziđu i glasaju na unutarstranačkim izborima za njega.

– Želim pobijediti, a mislim da će najveća pobjeda biti ako ostanemo stranka. Ne smije se dogoditi da stranka bude podijeljena, a ovo danas nam je pravi i jedini put – zaključio je Šupe.

josko supe sdp

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.