Sve je spremno za nautički događaj godine: ‘U Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari’

Konferencijom za medije u D-Marin Mandalina najavljen je veliki nautički tjedan pod nazivom Šibenik 52 Super Series Sailing Week na kojem će jedriti krema svjetskog jedrenja. Burak Baykan, regionalni direktor D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić složili su se da je Šibenik u ovom trenutku domaćin najjačoj svjetskoj regati koja će dodatno obogatiti turističku ponudu.

– Za D-Marin je ovo prirodan nastavak našeg biznisa. Dali smo si u zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedemo jednu jaku prestižnu regatu. Imali smo Farr 40, Melges 20 i 32, a kruna našeg trogodišnjeg rada je dolazak ove vrhunske regate TP52- izjavio je Burak Baykan.

Agustin Zulueta, Paško Rakić i Antonija Mandić s predstavnicima D-Marin grupe

Dok su posade isplovljavale na posljednje treninge prije prvog dana regate koja starta u srijedu prvi čovjek klase TP52 pojasnio je zašto su u ovogodišnju seriju regata odlučili krenuti iz Hrvatske.

– Za početak, vaša obala nas je oduševila. Već vodimo razgovore da se TP52 vrati 2020. godine. Uvjeravam vas da ste dobili najjaču svjetsku regatu i budite sigurni da u Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari. Kad pogledate imena vidite da su na toj listi sudionici America’s Cupa, Volvo Ocean Racea, brojni olimpijski pobjednici i ugledni vlasnici- ispričao je Agustin Zulueta.

Antonija Mandić, Paško Rakić, Burak Baykan i Agustin Zulueta

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.