Sve po planu: Impol TLM za 10 milijuna kuna kupio dva stroja Valjaonica, a ostala imovina nudi se za kunu

Slovenski Impol TLM za nešto više od 10 milijuna kuna kupio je, u trećem krugu javne dražbe, stroj za razdvajanje i dijeljenje folije i peć za blokove, nad kojim je razlučno pravo imala Hrvatska poštanska banka. Upravo je HBP tražila da se ti strojevi prodaju odvojeno, ali kao dio cjeline TLM Aluminiuma u stečaju čija je ostala imovina također ponuđena na eletroničkoj javnoj dražbi. Trenutačno, do kraja listopada, traje četvrti krug, a početna cijena sada je jednu kunu.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost strojeva, koje su kupili Slovenci, bila je skoro 50 milijuna kuna. U prvom krugu cijena je bila 31, a u drugom nešto viša od 20 milijuna kuna. Već u kolovozu, kako je pisao Šibenski portal, bilo je jasno da se pojavio kupac jer se te pokretnine više nisu prodavale.

Nakon što je provedena procedura, stečajni upravitelj TLM Aluminiuma Branko Morić izvijestio je Trgovački sud da je Impol TLM vlasnik stroja za razdvajanje i dijeljene folije i peći za blokove te je brisano razlučno pravo Hrvatske poštanske banke.

Očekuje se da će Impol TLM postati vlasnik i svih nekretnina i ostalih pokretnina bivših Valjaonica koje su još u ožujku prošle godine uzeli u najam, pokrenuli proizvodnju i zaposlili 350 radnika. Tvornica je procijenjena na 753.879.148,09 kuna. U prvom krugu javne dražbe nije se smjela prodati ispod 565 milijuna kuna, u drugom ispod 377, a u trećem je najniža bila 188 milijuna kuna.

Četvrti krug javne dražbe počeo je u kolovozu i traje do 31. listopada, nakon čega će tvornica dobiti novog vlasnika i prestat će stečajni postupak. Kad je pokrenut, dugovi tvornice bili su oko 1,6 milijardi kuna, od čega se više od 40 milijuna kuna odnosi na dug radnicima, a većina njihovih potraživanja svrstana je u prvi isplatni red.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.