Svečano otvoren Euroschool sport: Dvjestotinjak učenika iz cijele Europe upoznat će ljepote naše županije

Šibenska Ekonomska škola domaćin  je ovogodišnjeg ‘Euroschool sport 2018’  susreta koji je večeras svečano otvoren na tvrđavi sv. Mihovila.

Šibenik će od 16. do 21. travnja biti domaćin susreta na kojemu sudjeluje dvjestotinjak učenika i profesora iz devet zemalja, članica Europske unije – Francuske, Njemačke, Italije, Poljske, Grčke, Nizozemske, Danske, Belgije i Hrvatske. Cilj projekta je promoviranje kulture i običaja zemlje, sportsko natjecanje uz druženje, poticanje međusobnog uvažavanja te usavršavanje stranih jezika. Učenici će se nadmetati u tri sportske discipline – košarci, plivanju i cross trčanju, a u programu su izleti i obilasci u cilju upoznavanja prirodne i kulturne baštine našeg grada i županije.

Okupljene su pozdravili domaćini, ravnatelj Ekonomske škole Igor Friedrich i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, poželjevši im dobrodošlicu u najstariji samorodni grad u Hrvatskoj, a predstavnici zemalja predstavili su svoju bogatu gastronomiju. U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa ‘Oršulice’.

 

SNAGA Šibenski portal

SNAGA Šibenski portal was live.

– Dolazimo iz Italije, točnije Toskane, i ove godine ćemo se natjecati u košarci, trčanju i plivanju. Što se tiče hrane koju ovdje možete vidjeti riječ je o našim tradicionalnim specijalitetima poput pršuta, sira i pića- kazao nam je Alessandro prezentirajući talijanski štand.
Projekt Euroschoolsport 2018. organiziran je uz potporu Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije te brojnih sponzora i u suradnji s Medicinskom školom Šibenik.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.