Od srijede jugo i kiša

Sveta Kata pobrkala darove. Dobili smo čak dva sunčana dana

Sveta Kata jučer je došla na vrata praznih ruku, a mogli bi reći i sa skroz krivim darovima. Na Hvaru i u Dubrovniku su izmjerena 23 °C, kao nikada u znanoj povijesti mjerenja tako kasno u godini, a jučerašnji dan je prvi u ovom studenome u kojem nigdje u Hrvatskoj nije bilo oborina.

Na šibenskom području jutros je vedro s umjerenom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu 11 °C, u Šibeniku, Skradinu, Jezerima, Rogoznici i na Promini 10, u Vodicama 9, u Primoštenu i Dubravicama 8, u Bilicama 7, a u Kninu i Drnišu 5 °C.

Obilje sunca bit će danas u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu uglavnom između 16 i 20 °C. Puhat će umjerena do jaka bura koja će oslabjeti, i prema otvorenom okrenuti na sjeverozapadnjak. More će pritom biti malo do umjereno valovito.

Od srijede na Jadranu ponovno promjenljivo s čestom kišom, ponegdje moguće i obilnijom. Zapuhat će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, u petak i subotu kratkotrajno u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. I dalje će biti iznadprosječno toplo.

Na vrijeme primjerenije dobu godine, pa čak i hladnije od prosjeka, valja nam se pripremiti u prvom tjednu prosinca. Snijeg je u gorju gotovo siguran, a moguć je i u nekim nizinama. Bit će i jake bure na Jadranu. Vjerojatno samo kratkotrajno i prolazno, ali dovoljno za izvlačenje zimske obuće i odjeće. No, već u drugom prosinačkom tjednu ponovno se znatno povećava vjerojatnost za diljem Hrvatske iznadprosječnu toplinu.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.