Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja: ‘Budite tu za nekog drugog. Dajte krv, dijelite život’

Svjetski dan darivatelja krvi obilježava se svake godine 14. lipnja. Tim povodom iskazuje se zahvalnost neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kojima su spašeni mnogi životi.

Transfuzija krvi i krvnih pripravaka svake godine pomaže u spašavanju milijuna života. Ona može pomoći i omogućiti pacijentima koji pate od teških kroničnih bolesti da žive što duže i kvalitetnije, te podržava složene medicinske i kirurške zahvate. Također ima bitnu ulogu u brizi i spašavanju života majki i novorođenčadi, kao i za vrijeme hitnih slučajeva u kriznim i izvanrednim situacijama i katastrofama.

Osiguravanje sigurnih doza krvi i krvnih pripravaka, ključna je komponenta učinkovitog zdravstvenog sustava svake zemlje.

Stoga je ovogodišnji slogan ‘Budite tu za nekog drugog. Dajte krv, dijelite život’

– Svim dobrovoljnim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestite povodom Svjetskog dana darivatelja krvi i zahvaljujemo im na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi – piše u čestitci Crvenog križa Vodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.