Tankog bijelog pokrivača moglo bi biti i bliže obali, a od sutra i olujne bure

U nastavku ovog tjedna, a vjerojatno i početkom novoga, u većini će se Hrvatske nastaviti zimski uvjeti, uz povremene oborine i sve veći snježni pokrivač, koji je u tanjem obliku moguć i ponegdje blizu moru, osobito danas.

Na šibenskom je području potpuno oblačno sa slabom burom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 7 °C, u Šibeniku i Primoštenu 5, u Pirovcu i Jezerima 4, u Vodicama, Skradinu, Murteru i Drnišu 3, u Zatonu i Bilicama 2, na Miljevcima i u Oklaju 1, a u Kninu i na Promini 0 °C.

U Dalmaciji će danas kiša biti obilnija u jutarnjim satima, a u unutrašnjosti će uz kišu biti i susnježice i snijega. Poslijepodne manje oborina, a bit će i sunčanih razdoblja. Vjetar će prolazno oslabjeti. Temperatura zraka poslijepodne 7 do 10 °C, u zaleđu oko 4 °C.

Nakon prolaznog smirivanja vjetra, na Jadranu će od sutra ponovno jačati bura, koja će se proširiti na cijeli Jadran pa će i na jugu zahladnjeti. Nevolje će mnogima prouzročiti ponegdje i olujni udari, najjači većinom u četvrtak i petak. Bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima, samo rijetko uz povremenu kišu. Početkom novoga tjedna poveća se vjerojatnost za ponovno češću i obilniju kišu.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.