Tek je prva runda hladnog prodora, a i svaka sljedeća nosi oborine

Vrhunac ovog hladnog vala trebao bi biti danas. Za vikend malo manje hladno, a početkom novoga tjedna ponovno se povećava vjerojatnost za ‘minuse’ i uz more. Zimskom će ugođaju pridonositi i povremene snježne pahulje, koje se ponegdje na kopnu mogu i zadržavati na podlozi, najprije već do petka ujutro, pa još češće tijekom vikenda.

Jutros je na šibenskom području vedro s umjerenim i jakim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Murteru, Pirovcu i na Žirju 1 °C, u Skradinu i Rogoznici 0, u Šibeniku, Vodicama i Bilicama -1, u Primoštenu i Drnišu -2, u Kninu -3, u Oklaju -4, a na Promini -7 °C.

Snijega će danas biti i u unutrašnjosti Dalmacije, osobito ujutro, a tijekom dana uglavnom bez oborine te barem djelomice sunčano. Na srednjem Jadranu još sunčanije, premda i dalje relativno hladno, uz često jaku i olujnu buru i sjeverni vjetar, ali ipak slabiji nego jučer. More će biti valovito, ponegdje i jače valovito. Temperatura zraka će se kretati od -2 do 2 uz obalu i od -4 do 1°C u zaleđu.

Na Jadranu u subotu zimski uvjeti, ponegdje uz jutarnje ‘minuse’, a osim kiše, mjestimice može zalepršati i pokoja pahulja snijega. U nedjelju ipak malo viša temperatura, ali i ponovno jača bura, koja će u drugom dijelu ponedjeljka slabjeti. No, zamjetnijeg zatopljenja i stabilizacije vremena neće biti ni u prvom dijelu novoga tjedna.

Početkom tjedna i prolazom fronte očekuje se novo prolazno i slabije zahlađenje, a od sredine tjedna, prodorom nove količine hladnog zraka, izgledno je formiranje ciklone u neposrednoj blizini Jadrana i naših krajeva uz pogoršanje i oborine koje će, ovisno o položaju središta ciklone, biti na granici kiše i snijega.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.