'Podrška za ljepši dan'

Terapije s konjima u Rakovu selu za osobe s invaliditetom. Osigurani i osobni asistenti

Konjički klub Kolan – udruga za aktivnosti i terapiju pomoću konja, održala je Početnu konferenciju u sklopu ESF projekta ‘Podrška za ljepši dan’ u prostorijama kluba u Rakovom selu.

Tim projektom predviđeno je osiguravanje usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje nisu u mogućnosti obavljati čak i obične svakodnevne zadatke. Usluga će biti pružena za četiri osobe s invaliditetom, a sve temeljem prethodno provedene stručne procjene njihovih potreba.

Projekt, vrijedan oko milijun i 600 tisuća kuna financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predviđeno trajanje projekta je od 08. siječnja do 08. srpnja 2022. godine. Ciljana skupina projekta su nezaposlene osobe, šira javnost te lokalna i regionalna samouprava. Krajnji korisnici su osobe s invaliditetom te lokalne humanitarne organizacije.

Projektom je predviđeno i zapošljavanje četiri nezaposlene osobe koje će radeći kao osobni asistenti, osim pomoći samim korisnicima usluge, doprinijeti i svom osobnom razvoju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.