'Memljivo' do daljnjeg

Tiramole će odmarati do sljedećeg petka, a kaputi i dulje

Atmosfera se pobrinula da predahnemo od obilne kiše i ciklonalne plime, a posebno od juga koje nas nije štedjelo. Toliko o dobrim vijestima, a ona loša je da će predah biti stvarno kratak. Već u petak jugo će najaviti novu promjenu vremena i opet tako danima.

Na šibenskom području jutros je umjereno oblačno sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 15 °C, u Šibeniku, Primoštenu i Murteru 13, u Pirovcu 12, u Oklaju 11, u Vodicama i na Miljevcima 10, u Kninu, Skradinu i Dubravi 9, a u Drnišu i na Promini 8 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas povremeno kiša, pa i u obliku pljuska, a ponovno će jačati jugo, osobito prema kraju dana. U noći i ujutro na sjeveru prolazno slaba do umjerena bura. More malo i umjereno valovito. Najviša temperatura od 14 do 18 °C.

Na Jadranu u danima što slijede vrijeme ponovno većini nepovoljno. Povremeno kiša, pa i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i izraženiji, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja tjedna i početkom sljedećega i na južnom dijelu. Jugo jako i olujno. Stoga će, na žalost, i dalje biti svakodnevnih upozorenja, ali vjerojatno ipak ne toliko jaka kao ona koja su objavljena u utorak i srijedu.

Ono čega u prognozi nema – nema zime. Naime, u ovom trenutku anticiklonalne bure, a povezano s tim osjetnijeg pada temperature zraka, nema na meteorološkim kartama.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.