Tko će u fotelju NP Krka? Šestero kandidata danas je bilo na ‘ispitu’ u Zagrebu

Šestero kandidata koji su se javili na raspisani natječaj za ravnatelja Nacionalnog parka Krka danas je u Zagrebu bilo na razgovoru sa stručnim Povjerenstvom koje je imenovao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić.

Podsjetimo, javilo se devet kandidata, a njih šestero predalo je valjanu dokumentaciju te je pozvano na intervju. Riječ je o Sanji Jakelić, sadašnjoj ravnateljici šibenske bolnice koju favorizira županijska organizacija HDZ-a, Nelli Slavici, ravnateljici Studentskog centra Veleučilišta u Šibeniku koja slovi kao drugi izbor organizacije Nediljka Dujića.

Javili su se još i sadašnji ravnatelj, SDP-ovac Krešimir Šakić, Ljiljana Zmijanović te Željko Domitrović. No, najviše bure u javnosti dignula je kandidatura bivše gradonačelnice Knina, nekadašnje šefice kampanje HDZ-a u vrijeme Tomislava Karamarka i sadašnje državne tajnice u Ministarstvu uprave, Josipe Rimac.

Povratak Josipe Rimac uzdrmao županijski HDZ. Ako postane ravnateljica NP Krka, mnogi strahuju od obračuna unutar stranke

Kako je Šibenski portal već pisao, cijeli županijski HDZ digao se na noge nakon što je na kuverti koja je pristigla na natječaj bilo ispisano ime pošiljatelja Josipe Rimac. Jer, preiskusna je ona političarka da bi se tek tako javila na natječaj ako sve nije dogovoreno. Pobojali su se, dakle, da to znači povratak ‘Kninske kraljice’ i obračun s protivnicima koji su je ‘izgnali’ u Zagreb, doduše na mjesto državne tajnice, ali bez ogromne političke moći koju je godinama uživala.

Dujić je poslovično vrlo škrt na riječima kada ga se pita o izboru ravnatelja NP Krke te uvijek ističe da županijska organizacija nema ništa s izborom ravnatelja NP Krke, tvornice novaca s proračunom od preko sto milijuna kuna i milijun posjetitelja godišnje.

– Ministar je vrlo razborit čovjek i donijet će rješenje koje je najbolje za NP Krka – kazao nam je kratko Dujić.

Dujić izvukao asa iz rukava u bitci s Rimac. Sanja Jakelić preuzima Nacionalni park Krka?

Ipak, svjestan je šef županijskog HDZ-a da bi dolazak Rimac u županiju, na čelo NP Krka, bitno poremetio odnos snaga u organizaciji koju iznimno uspješno kontrolira. Stoga je, kako doznaje Šibenski portal, u Zagrebu lobirao protiv njezinog imenovanja, a skratio joj je i manevarski prostor u Kninu, njezinoj matičnoj organizaciji.

Naime, već neko vrijeme kninski HDZ ne funkcionira, a mediji su izvještavali i o neizboru i prekidanju Skupštine lokalne Mladeži na kojoj su trebali biti raspisani izbori za novog predsjednika. Navodno je razlog bio dolazak Josipe Rimac i njezinih ljudi na Skupštinu koji su izborom svog čovjeka htjeli osigurati daljnji utjecaj.

Dujić je, pak, prošli tjedan krenuo u akciju i imenovao povjerenika za ogranak Mladeži u Kninu, i to Antu Škugora koji je dopredsjednik nacionalne Mladeži. Također, dao je rok od mjesec dana šefu kninskog HDZ-a Nikoli Blaževiću da raspiše izbore za popunjavanje Gradskog odbora kako bi stranka mogla profunkcionirati.

U svakom slučaju, ime novog ravnatelja NP Krka bit će poznato krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca kada će Čorićevo Povjerenstvo objaviti svoju odluku.

Dujić rješava stranački ‘status quo’ u Kninu. HDZ će konačno profunkcionirati…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.