Nema podataka o šteti

Tlo oko Knina nastavlja podrhtavati, od podne zabilježeno još šest potresa

Nakon što je Dalmaciju jutros u 5 sati i 10 minuta probudio jak potres s epicentrom 23 kilometra sjeverozapadno od Knina i 15 kilometara jugoistočno od Gračaca, uslijedila su još četiri umjerena podrhtavanja tla.

NOVO 15.44

Nastavlja se serija potresa u okolici Knina. U 12 sati 59 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres magnitude 3.1 prema Richteru, zatim u 13 sati 17 minuta slab potres magnitude 2.1 prema Rihteru, u 13 sati 22 minute umjeren potres magnitude 3.0 prema Richteru te u 13 sati 30 minuta slab potres magnitude 2.3 prema Richteru.

Oko 30 kilometara sjever-sjeverozapadno od Knina zabilježen je još jedan, magnitude 2.3 prema Richteru. Zabilježen je na seizmografima Seizmološke službe u 14 sati i 10 minuta, a drugi magnitude 2.2 po Richteru zabilježen je u 14 sati i 38 minuta. Za oba potresa intenzitet u epicentru bio je III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

RANIJE 

Seizmološka služba objavila je da se prvi naknadni udar dogodio u 7 sati i 16 minuta i bio je magnitude 2.8 prema Richteru. Sljedeći je bio u 7 sati i 26 minuta magnitude 2.8 prema Richteru, potom u 7 sati i 48 minuta magnitude 2.9 prema Richteru te u 8 sati i 16 minuta magnitude 2.9 prema Richteru. Intenzitet tih potresa u epicentru je trećeg do četvrtog stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Magnituda prvog potresa iznosila je 4,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je pet do šest stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem području Knina, Gračaca te cijelom obalnom dijelu od Zadra do Šibenika. Za sada nema podataka o materijalnim štetama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.