Tomas Nagy i Lucija Kimani pobjednici 1. Krka polumaratona

Tamas Nagy iz Mađarske i Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine pobjednici su 1. Krka polumaratona u muškoj i ženskoj kategoriji, a Jure Božinović i Ivona Zemunik bili su najbrži u Fun Run utrci građana.

Prvi Krka polumaraton –  međunarodna je atletska utrka kroz Nacionalni park ‘Krka’, kojoj je cilj bio u rimskom ozračju amfiteatra Burnum.

dsc0048large

Maratonci iz trinaest zemalja uspješno su istrčali 21.098 metara staze od Eko kampusa Puljane do amfiteatra Burnum u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine. Prije njih, u cilj su uspješno utrčali i sudionici Fun Run utrke građana na 5,5 kilometara. Svi su natjecatelji dočekani u slavljeničkom, rimskom ozračju, kako i priliči amfiteatru Burnum, biseru antičke arhitekture.

Rezultate utrke i popis pobjednika po kategorijama potražite na službenoj stranici utrke www.krka.run.

Staza 1. Krka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da je rezultat ostvaren na Krki vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu, a zbog posebnog ugođaja trčanja u jednom od najljepših dijelova Hrvatske, u okruženju zaštićene prirode i jedinstvene kulturnopovijesne baštine, utrku je od početka pratio veliki interes.

dsc0079large dsc0100large dsc0107large

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.