Potvrđena presuda

Tomislav Horvatinčić pravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora: ‘To je nezakonito’

Donesena je pravomoćna presuda u slučaju Tomislava Horvatinčića za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Potvrđena je presuda prvog stupnja od četiri godine i 10 mjeseci zatvora, javlja Nova TV.

‘Obavještavam Vas kako je drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru poslovni broj Kž-180/19 koji se vodi protiv Tome Horvatinčića zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 3. KZ/97 donesena i otpremljena strankama’, potvrdio je za dnevnik.hr glasnogovornik i predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Iako ne otkriva sadržaj presude, doznaje se da je Sud u Zadru potvrdio presudu Općinskog suda u Šibeniku i osudio Horvatinčića na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Prva dva postupka protiv Horvatinčića vodila je šibenska sutkinja Maja Šupe,koja ga je na prvom suđenju 2015. osudila na uvjetnu kaznu, a dvije godine poslije zbog sinkope oslobodila krivnje za smrt dvoje ljudi.

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević rekao je da još nisu dobili presudu i da su tek prije dva dana dobili zapisnik sa sjednice održane još 11. rujna. Kaže da je presuda donesena nezakonito jer sud mora samostalno odlučivati, a Županijski se sud obratio za pomoć Vrhovnom sudu. Naime, zbog promjene Kaznenog zakona Općinski sud ne bi smio voditi postupak za djelo za koje je predviđena kazna veća od 12 godina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.