Toplinski val zalutao u jesen i ostaje nad nama bar 10 dana

Pred nama je desetak dana u kojima će prognoza vremena svaki dan biti ista. Stabilno, većinom suho i sunčano vrijeme nastavit će se do kraja ovoga tjedna, vrlo vjerojatno i u prvoj polovini sljedećeg, pa će svi željni sunca i za listopad ugodne topline i dalje biti zadovoljni. Ako ste se zaželjeli jesenske magle krenite u unutrašnjost jer je jutro na šibenskom području bistro, vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 17 °C, u Murteru 16, u Šibeniku, Vodicama, Skradinu i Pirovcu 15, u Primoštenu 14, na Miljevcima 10, u Kninu i Dubravi 9, a u Drnišu 7 °C.

Pretežno sunčano bit će danas na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije je ujutro mjestimice moguća magla. Vjetar će biti slab, ujutro burin, danju maestral, a more malo valovito. Najviša temperatura gotovo ljetna, između 25 i 27 °C.

Do kraja ovog tjedna i u prvom dijelu novog na Jadranu pretežno sunčano, ponegdje i vedro. Mjestimice moguća sumaglica i magla. Vjetar uglavnom slab – ujutro burin, danju maestral. Bit će iznadprosječno toplo, osobito danju.

Prve slabe naznake promjene vremena pojavljuju se u prognostičkim modelima tek tamo iza 20. listopada.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.