Trajekt prema Šibeniku nije pristao u Kaprije, a kamioni s prikolicom ne mogu do Dalmacije

Zbog jakog vjetra trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje u povratnom putovanju plovi bez pristajanja u luku Kaprije, a za kamione s prikolicom zatvorene su sve cestovne veze Dalmacije i Rijeke s unutrašnjošću zemlje, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Na dionici Jadranske magistrle Pasjak-Permani zabrana je prometa za sva teretna vozila, zbog snijega.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za teretna vozila s priključnim vozilom između Dalmacije i unutrašnjosti te obrnuto, kao i između Rijeke i unutrašnjosti te obrnuto.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na brojnim cestama u Gorskom kotaru i Lici te na nekoliko pravaca u središnjoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju i Istri.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.