Trajnije stabilizacije ni na vidiku: Do kraja tjedna dva pogoršanja vremena

Dok sa zapada jača greben anticiklone vrijeme će se postupno smirivati, ali opet samo kratkotrajno. Krajem srijede i u četvrtak očekuje se novo pogoršanje vremena, a još jedno je na vidiku za dane vikenda i moglo bi, osobito na kopnu, biti i dugotrajnije.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedru sa slabim sjeverozapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Pirovcu i Murteru 11 °C, u Skradinu, Jezerima i na Žirju 10, u Šibeniku, Vodicama i Bilicama 9, u Kninu, Drnišu i Dubravi 8, a u Primoštenu 7 °C.

Danas će biti većinom sunčano i danju toplije u većem dijelu Dalmacije. U priobalju će zapuhati tramuntana. Prema otvorenome moru sjeverozapadni vjetar može biti i jak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 20 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža.

Sutra tijekom dana još malo toplije, a vjetar u okretanju na jugozapadnjak i jugo. Do kraja dana na sjevernom Jadranu te na zapadu zemlje već može pasti malo kiše.

U četvrtak fronta prelazi preko naših krajeva pa će biti promjenjivo uz kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu. Jugo će biti i jako, a temperatura zraka opet malo niža.

U petak uglavnom suho i sunčano te toplije. Jugo će oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Subota opet malo toplija. U dane vikenda opet jugo, zatim oblaci i kiša, a u nedjelju vjerojatno bura. U nedjelju novo pogoršanje uz osjetan pad temperature zraka.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.