Treći po jačini u nautičkom turizmu: Županijska Turistička zajednica sudjeluje na sajmu ‘Boot’ u Düsseldorfu

Predstavnici Turističke zajednice Šibensko-kninske sudjeluju na 50. Europskom sajmu nautike ‘Boot’ u Düsseldorfu koji se održava od 19. do 27. siječnja, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice.

Tijekom 2018. godine u sklopu nautičkog turizma zabilježeno je 479 tisuća dolazaka i 3,2 milijuna noćenja, a naša županija je sa 17 posto udjela treća iza Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Županijska Turistička zajednica bila je jedan od deset suizlagača na sajmu koji je posjetio i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

– Hrvatska zbog vrlo kvalitetne i očuvane resursne osnove na međunarodnom tržištu zauzima poziciju jedne od najpoželjnijih nautičkih destinacija. Riječ je o proizvodu kojeg intenzivno promoviramo, kako u vrijeme glavnog dijela turističke godine, tako i za razdoblja pred i posezone. Kao podršku charter kompanijama i njihovim aktivnostima vezanima uz rani booking proveli smo veliku online kampanju na temu nautičkog turizma na tržištima Njemačke, Austrije, Velike Britanije, Češke, Poljske, Italije, Švedske, Francuske i Slovenije – kazao je Staničić.

Sajam ‘Boot’ Düsseldorf prošle je godine privukao više od 1.900 izlagača, gotovo 250 tisuća posjetitelja te oko dvije tisuće akreditiranih novinara iz 44 zemlje svijeta, a još bolji rezultat očekuje se ove godine.

(FOTO:HTZ)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.