Brodom kroz kanal

Tvrđava svetog Nikole otvara vrata posjetiteljima u svibnju: ‘Doživite jedinstveni panoramski pogled’

Tvrđava sv. Nikole ponovno otvara svoja vrata za posjetitelje od 1. svibnja, a raspored brodskih vožnji možete pronaći OVDJE.

Inače, posjet tvrđavi traje dva sata te uključuje vožnju brodom od šibenske rive do tvrđave s pratiteljima na brodu i audio-vizualnim mobilnim vodičima sa slušalicama na samoj tvrđavi.

– Doživite jedinstveni panoramski pogled s mora na grad Šibenik, vožnju brodom kroz buffer zonu tvrđave sv. Nikole kao dijela značajnog krajobraza ‘Kanal-luka’, prepunu mediteranske flore i faune, gdje se rijeka Krka spaja s morem, a litice kanala kriju nekoliko kulturno-povijesnih spomenika. Na samom koncu vožnje kroz kanal otkrijte zašto je tvrđava sv. Nikole jedinstveni dio svjetske kulturne baštine pod okriljem UNESCO-a – kazali su iz JU Priroda.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na Školjiću između kopna i tvrđave svetog Nikole gdje HEP gradi novu trafostanicu koje je dijelom i ključni preduvjet za elektroopskrbu tvrđave i pratećih objekata Posjetiteljskog centra na kopnu.

– Riječ je ulaganju HEP-a, koje nije isključivo za potrebe sv. Nikole, nego je dio cjelokupne elektromreže tog prostora. Što se tiče projekata vezanih za samu tvrđavu, Javna ustanova Priroda aplicirala je Ministarstvu kulture sanaciju plašta iznad malog pristaništa što je bitno zbog sigurnosti svih posjetitelja. Izradili smo i svu projektnu dokumentaciju. Glavne i izvedebene projekte radio je Hrvatski restauratorski zavod iz Zagreba – kaže Anita Babačić Ajduk, ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.