U ABC-u poduzetnici će imati punu podršku za brendiranje i marketing svojih proizvoda

Nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije izglasana odluka o kupnji zgrade u krugu TLM-a danas je u šibenskoj knjižnici predstavljen projekt rekonstrukcije i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture, odnosno uređenja  Adriatic Business Centra-ABC.

Riječ je o ulaganju vrijednom 20 milijuna kuna u cijelosti financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Zgrada površine od 1.700 četvornih metara projektom će biti prenamijenjena u moderni poslovni centar u kojem će se poduzetnicima, gradovima i općinama pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata.

abc2

– Putem ovakvih projekata direktno pomažemo onima do kojih nam je najviše stalo, odnosno onima o kojima ovisimo u našem razvoju. To su u prvom redu poduzetnici, ali pomažemo i našim jedinicama lokalne samouprave u domeni poduzetništva, marketinga i privlačenja investicija. Završetkom svih radova uspostavit ćemo jedan moderan poslovni centar u kojem će se pružati visokokvalitetna specijalizirana usluga od strane svih potpornih institucija. Potpora Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije svojim će iskustvom biti stručnjaci i partneri u projektu iz Istarske razvojne agencije i znanstveno-tehnologijskog parka STEP RI pri Sveučilištu u Rijeci, kazao je Goran Pauk, šibensko-kninski župan.

Poseban naglasak u budućem Adriatic Business Centru biti će stavljen na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje. ABC će sadržavati 30 potpuno opremljenih ureda, 4 studija za audiovizualnu i post produkciju, dizajn i marketing, zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika, te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja. U novu zgradu preselit će i županijska Razvojna agencija, kao jedna od tri registrirane potporne poduzetničke institucije u županiji.

abc4

– Ovaj projekt provodi se već od rujna i trajat će dvije godine, a najveći dio europskog novca bit će uložen u rekonstrukciju i tehničko opremanje objekta. Fokusirali smo se na audio vizualne tehnologije jer smo zaključili da je velika potreba poduzetnika i lokalnih jedinica za marketinškim pozicioniranjem te brendiranjem svojih proizvoda i destinacija. Riječ je o opremi za audio vizualnu i postprodukciju. Prostor i opremu svi će korisnici moći iznajmiti po simboličnim cijenama uz mogućnost korištenja sve opreme i rada u svim prostorima. U zajedničkoj prostoriji moći će raditi nekoliko poduzetnika što će im omogućiti umrežavanje i razgovor o novim idejama, kazala je Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županija.

Razvojna agencija i u budućnosti će upravljati ABC-om s tim da su pet godina osigurati zadržavanje tematike, odnosno sadržaja, za koji je i prijavljena za sredstva Europske unije.

Do sada je, uz kupnju zgrade, ugovorena izrada izvedbenog projekta, a slijedi natječaj za projekt dizajna interijera te natječaj za izradu vizualnog identiteta ABC-a. U veljači je planiran početak radova na rekonstrukciji zgrade budućeg Adriatic Business Centra.

abc6a

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.