U energetsku obnovu triju škola u Drnišu, Kninu i Kistanjama ulaže se 10,5 milijuna kuna

Ravnatelji škola potpisali su danas u Drnišu i Kninu s izvođačima radova ugovore o energetskoj obnovi Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu i Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu. Potpisivanju ugovora nazočio je i šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima.

– Provođenjem mjera energetske obnove u školama će se ostvariti energetske uštede što će za škole značiti i značajnije financijske uštede. Realizacijom ovih projekata doprinijet će se očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti u školama odnosno poboljšanju i unapređenju školskog standarda. Ova značajna kapitalna ulaganja u tri škole su važna za našu županiju i iz razloga što se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrbi te će njihova realizacija doprinijeti i ravnomjernom razvoju naše županije, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i prošle godine aplicirala na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova.

U 2018. godini europskim sredstvima i sredstvima Šibensko-kninske županije, kao osnivača škola, energetski će se obnoviti tri škole: Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu i Osnovna škola Kistanje u Kistanjama. Ukupna vrijednost ova tri projekta iznosi preko 10,5 milijuna kuna, od čega se 70 posto vrijednosti projekata financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, dok preostalih 30 posto sufinancira osnivač Šibensko-kninska županija.

Drniš2

Izvođač radova energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, u vrijednosti od 1.952.083 kuna, je tvrtka Temp-Ingrad iz Imotskog, a radovi obuhvaćaju zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije.

Ugovor o izvođenju radova potpisao je ravnatelj škole Ivan Zeljko s direktorom i vlasnikom tvrtke Tvrtke Temp –Ingrad Ljubom Jovićem koji je investitoru zahvalio na povjerenju i kazao kako će radovi biti gotovi do početka sljedeće školske godine.

Potom je u Kninu, u prostorijama Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, potpisan ugovor o energetskoj obnovi te škole. Ugovor u vrijednosti 4.122.377 kuna, potpisao je ravnatelj škole Domovinske zahvalnosti Ivan Uzun sa Snježanom Koludrović, direktoricom tvrtke Agrad projekt iz Šibenika, koja izvodi radove. Ravnatelj Uzun je direktorom tvrtke Geomapa iz Drniša, Zoranom Marinom, potpisao i Ugovor o nadzoru radova na energetskoj obnovi.

Knin2

Radovi obuhvaćaju zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavan), te zamjenu unutarnje rasvjete i postavljanje sustava daljinskog očitovanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade.

Popisivanju ugovora o energetskoj obnovi škole u Drnišu nazočila je i zamjenica župana Darija Puljić, dok je potpisivanju ugovora u Kninu nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.

Drniš4 Knin4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.