U Galeriji sv. Krševana ne propustite ‘drukčije dimenzije’

Izložba ‘Drukčije dimenzije’ slikarice Ivane Puljić otvara se danas u 20,30 sati u Galeriji sv. Krševana. izložba slika odnosi se istodobno na različite percepcije promatrača unutar svijeta u kojem živimo, te na same dimenzije slika koje su po formatu minijature. Inače, Puljić je slikarstvo diplomira na talijanskoj Accademia di Belle Arti, u Rimu, a prezentira inovativnu tehniku voska na drvu kojom se bavi od 1998. otkrivajući razne mogućnosti tehnike voska, bez posljedica štetnih isparavanja na ljudski organizam, te prirodni i društveni ambijent.

Realizirala je brojne samostalne i skupne izložbe u zemlji i inozemstvu, a njeni radovi nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama u Hrvatskoj, Italiji, SAD-u, Sloveniji, Kanadi, Belgiji, Indiji, Dubaiu i Njemačkoj.

Određene slike simbolično se bave i problemom drugačijih, u ovom slučaju slabovidnih ljudi, te na reakcije većeg dijela društva na taj problem. Inspirirana knjigom José Saramaga ‘Ogled o sljepoći’, slikarica na ovoj izložbi, jednim dijelom svojih slika, rađenih kolažom Braill-ove abecede, predstavlja one koji vide, a sve druge stavlja u poziciju onih koji nisu u stanju vidjeti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.