Još nisu pali stari rekordi

U hladu iznad 40: Golubić rekorder Dalmacije, a ni na obali nije lako

Rekorder po temperaturi zraka u cijeloj Dalmaciji trenutno je Golubić kraj Knina sa 40,4 °C. Najtopliji dan ove godine zagrijao je zrak Bilicama do 40,1 °C, u Drnišu na 39,6 °C, a u Kninu na 39,5 °C. I temperature uz obalu prešle su 36 i 37 °C, koliko se mjeri u Vodicama, Šibeniku i Primoštenu.

Aktualni rekord šibenske temperature zraka izmjeren je 10 kolovoza 2017. godine i iznosio je 39,4 °C, dok je u Kninu istog dana postavljen kninski rekord od 42,3 °C.

U Dalmaciji će danas do kraja dana biti vedro i vruće, uz vrhunac toplinskog vala u njezinoj unutrašnjosti – moguće ponegdje i oko 40 °C. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a more malo do umjereno valovito.

Sutra na Jadranu manje vruće, uz malo više oblaka, osobito na sjevernom dijelu. U srijedu nestabilno, ponegdje su mogući kratkotrajni pljuskovi uz manji pad temperature zraka. Prema jučerašnjim prognostičkim izračunima atmosfera će biti nestabilna iznad većine kontinentalne Hrvatske i sjevernog Jadrana, dok će na srednjem i južnom Jadranu vjerojatnost pljuskova biti vrlo mala. No, promjene su još moguće.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.