U idili ovog petka ne zaboravite da vas grije marčano sunce

Sljedećih dana još toplije, osobito od vikenda uz južinu, te povremenu kišu, češću i obilniju u južnijim kopnenim krajevima, te posebice na Jadranu. Bit će i relativno vjetrovito, na Jadranu većinom uz jugo, u nedjelju ponegdje i olujno. No prije svega idilični petak. Na šibenskom području jutro je pretežno vedro i puše slab istočnjak. Temperatura zraka u 6 satu u Šibeniku je bila 8°C. U Rogoznici je izmjereno 9°C, u Primoštenu i Pirovcu 6, u Vodicama i Skradinu 5, u Kninu i Zatonu 3, u Drnišu i Dubravi 2°C.

Danas se na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije nakon jutarnjeg burina očekuje jugo, već od podneva umjereno, uz koje će more biti malo do umjereno valovito. Oblaka će biti malo, ponegdje i nimalo, a u unutrašnjosti će ujutro biti kratkotrajne magle. Najviša dnevna temperatura od 15 do 17 °C. Koliko god vam godilo sunce ne zaboravite biti oprezni jer marčano sunce i toplina znaju biti varljivi. Nije se bez razloga u stara vremena govorilo ‘bolje da te majka bije, nego da te ožujsko sunce ugrije’ ili ‘u ožujku vjere nije, ni kada plače ni kada se smije’.

Za vikend i početkom novoga tjedna još toplije, ali i promjenljivije, na Jadranu uz čestu kišu, najprije na sjevernom dijelu, zatim i na južnom. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi, a izostanu li oni, sigurno neće umjereno i jako jugo. Dapače, mjestimice će biti i olujno, osobito u nedjelju. Prema sredini tjedna i dalje promjenljivo, ali manje vjetrovito.

Hladan prodor ne treba očekivati u sljedećih pet do 10, možda i 15 dana, no svakako je nakon toga izgledan jedan značajniji prodor hladnog zraka prema Europi. U kojoj mjeri će se to osjetit na ovom području još ćemo vidjeti.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.