U jeku policijske akcije oglasio se Todorić: ‘Bit ću dostupan institucijama pravne države’

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu povodom velike policijske akcije pretresa domova ljudi povezanih s Agrokorom koji su počeli od ranog jutra.

– Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan Euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu . Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti.

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava . Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića , ministra  Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja, niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti – poručio je Todorić.

Inače, prema informacijama s kojima raspolažu nacionalni mediji, više od 300 policajaca raspoređeno je na više od 60 lokacija. Policija je između ostalog ušla u Kulmerove dvore Ivice Todorića, pretresaju i dom Ivana Crnjca, bivšeg šefa financija Agrokora koji je i uhićen, a navodno su ušli i u dom Piruške Canjuga, bivše članice Uprave Agrokora, kao i u dom starije izvršne potpredsjednice Agrokora Ljerke Puljić.

Krenula uhićenja? Policija ušla u Kulmerove dvore te u kuću Ivana Crnjca i Ljerke Puljić

(FOTO: Robert Anic/PIXSELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.