U Kistanjama se uređuje ispostava NP Krka, izgradnju će sufinancirati Ministarstvo turizma

U Općini Kistanje u ponedjeljak 15. lipnja ministar turizma Darko Lorencin svečano će potpisati Ugovor o sufinanciranju uređenja ispostave Javne ustanove ‘Nacionalni park Krka’ u Kistanjama.

Ispostava JU ‘NP Krka’ u Kistanjama dio je projekta Krka – vrelo života koji obuhvaća potpunu sanaciju i uređenje četiriju zgrada u centru Kistanja u suradnji Općine Kistanje i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ te uz financijsku potporu Ministarstva turizma.

centar kistanje  (1)

centar kistanje  (3)

Prva faza projekta obuhvaća uređenje dviju zgrada u vlasništvu općine Kistanje. Jedna zgrada bit će korištena kao ispostava JU ‘NP Krka’ dok će drugu zgradu Općina Kistanje koristiti u višenamjenske turističke svrhe.

centar kistanje  (2)

U drugoj fazi projekta naknadno će biti uređene još dvije zgrade koje s navedenima čine zajedničku ambijentalnu cjelinu. Kompleks četiriju zgrada interaktivno će prikazivati sve prirodne i kulturnopovijesne lokalitete koji se nalaze na užem području rijeke Krke od njenog izvora do ušća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.