Sparno i nestabilno

U kolovozu očekujte sve, najviše vrućinu, a u petak i ozbiljan nalet tramuntane

Početak kolovoza ponudit će nam manje vruće ljetne dane, ali ipak sparne te nestabilne. Pljuskovi će biti najčešći u petak, lokalno čak i izraženiji, a i ostalih, uglavnom sunčanih dana, ne mogu se posvuda isključiti, osobito ne na kopnu.

Jutro je na šibenskom području vedro uz slab jugoistočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 25 °C, u Oklaju 23, u Šibeniku, Primoštenu i Pirovcu 22, u Vodicama i Jezerima 21, u Skradinu i Bilicama 20, u Drnišu 19, a u Kninu 18 °C.

U Dalmaciji danas vruće, uz obalu i vedro, a malo više oblaka bit će u unutrašnjosti, uz granicu moguće i pokojeg pljuska. Nakon burina, zapuhat će povremeno umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 °C.

Na Jadranu sutra nestabilnije, ponegdje uz neverine te prolazno jugo, u noći na subotu buru, a danju ponajprije na otocima i jak sjeverozapadnjak. U petak poslijepodne te navečer valja imati na umu da bi tramuntana mogla pri naletu nevere imati jake pa i kratkotrajno olujne udare. Sve skupa nalet vjetra neće trajati dugo možda 15 do 30 minuta.

Od vikenda opet obilje sunca i uglavnom suho vrijeme, a i temperatura će biti prava ljetna, ali ugodnija, oko tridesetak stupnjeva.

Ušli smo u kolovoz kojem je višegodišnja srednja temperatura u Šibeniku blizu 25 °C, a rekordna je izmjerena 24. kolovoza 1987. godine i iznosila je 39,4 °C. Imao je šibenski kolovoz i svoj loš dan kada je temperatura pala na samo 10,2 °C, a bilo je to 28. kolovoza u godini Oluje – 1995. Prosječni kolovoz nudi nam 29 dana na iznad 25 °C, a među njima i 16 dana s temperaturom višom od 30 °C.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.