U nedjelju dvije promjene vremena, jedna kratkoročna i jedna na dulje staze

Sa stabilnim vremenom u nedjelju ćemo se nakratko rastati, a sa ljetnim računanjem vremena sastati. Ova će nam nedjelja tako servirati i meteorološku i kronološku promjenu, ali već sljedeći tjedan vraća nam pretežno sunčano i ponovno sve toplije vrijeme.

Jutro je u Šibeniku pretežno vedro sa slabom burom. Temperatura zraka u 7.00 sati iznosila je 14 Celzijevih stupnjeva. Jutro je najsvježije u Bilicama sa 7°C te u Pirovcu i Skradinu sa 9°C. U Drnišu je izmjereno 10, Vodice i Rogoznica su na 11, Primošten i Knin na 12, Na Miljevcima je 13, a na Promini čak 14°C. Temperatura mora kod Krapnja je malo iznad 17 Celzijevih stupnjeva.

Danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Sredinom dana u zaleđu, na širem kninskom i sinjskom području očekuje se prvi ovogodišnji jači razvoj dnevne naoblake uz mogućnost za pljuskove i grmljavinu. Nakon bure u noći i ujutro zapuhati će slab do umjeren jugozapadni vjetar, a temperature zraka će se kretati od 10 do 19°C.

U nedjelju će se, piše Šibenik Meteo, našim krajevima približavati dva frontalna sustava, jedan od Italije u sklopu Sredozemne ciklone i jedan sa sjevera kontinenta kao hladna fronta koja se premješta po rubu anticiklone koja će jačati u sljedećem tjednu. Sudar ta dva sustava iznad nas prema trenutnim modelima neće biti izražen jer će sustav sa Sredozemlja dosta oslabiti pri prijelazu Jadrana, a oborine u sklopu hladne fronte prilikom prijelaza Dinare i jačanjem bure brzo će se isušiti.

Tako će tijekom nedjelje prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu kišu ili neverin. Zapuhati će slab do umjeren zapadnjak koji će okretati na sjeverozapadnjak, a navečer na umjereno jaku i jaku buru. S ovim sustavom sa sjevera kontinenta će i zahladiti pa će se temperatura zraka u drugom dijelu nedjelje spustiti za 5 do 10°C u odnosu na subotnje vrijednosti.

sedamdana25032017

Izvori: Crometeo, Šibenik Meteo, DHMZ, HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.