Kapute vratite u naftalin

U nizu tmurnih, kišnih i vjetrovitih dana pojavit će se i sunčano razdoblje

U nastavku ovoga tjedna, a i početkom novoga ostaje promjenljivo i relativno toplo vrijeme, uz i dalje većinom nepovoljne biometeorološke prilike, te uz češću kišu i vjetrovitije vrijeme na Jadranu i područjima uz njega. Nakon česte, ponegdje opet i obilnije noćašnje kiše slijedi djelomično razvedravanje. Tijekom dana nadmetanje oblaka, vedrine i sunca, dok su manje količine kiše i dalje povremeno moguće u južnijim krajevima.

Jutro je na šibenskom području malo do umjereno oblačno. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 15 °C, na Žirju 14, u Šibeniku 13, u Pirovcu, Murteru i Primoštenu 12, u Kninu, Vodicama i Skradinu 10, u Drnišu i Zatonu 9, a u Bilicama, Dubravi i na Promini 8 °C.

U Dalmaciji mjestimice najviša dnevna temperatura do 19 °C. Oblačnije, uz povremenu kišu bit će još prijepodne, osobito u južnijim krajevima, gdje je i veća vjerojatnost pljuskova s grmljavinom. Ponegdje umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar zamijenit će slabiji sjeverozapadni, uz obalu mjestimice i bura, uz koje će more veći dio dana biti malo do umjereno valovito.

U nastavku tjedna, a i nakon vikenda kiša će biti češća u južnijim krajevima, te posebice na Jadranu, gdje će i dalje biti prilično vjetrovito, najviše u petak i subotu. Najviše pak suhog i sunčanog vremena bit će do petka navečer, a poslije su opet vrlo vjerojatni i obilniji pljuskovi, te nakon još jednog prolaznog smirivanja vjetra, početkom novoga tjedna, sve je veća vjerojatnost za opet jako i olujno jugo, uz koje će temperatura zraka, i najviša i najniža, i dalje biti viša od prosječne za ovo doba godine.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.