U petak u Šibeniku upoznajte sve opasnosti kupovine krivotvorenih proizvoda

U Šibeniku će u petak, 9. lipnja, od 10 do 22 sata, na trgu Republike Hrvatske u sklopu akcije ‘Stop krivotvorinama i piratstvu’ biti postavljen štand na kojem će biti izloženi primjerci krivotvorenih proizvoda, kao što su parfemi, tenisice, remenja, novčanici, mobiteli, DVD i CD mediji, torbe, odjeća i drugo.

Akciju organiziraju Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo financija/Carinska uprava, Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i druge udruge koje sudjeluju u sustavu zaštite prava intelektualnog vlasništva.

Građani će moći razgledavati primjerke krivotvorina te predstavnicima ministarstava postavljati pitanja, a biti će dostupni i promotivni materijali. Cilj akcije je podizanje razine javne svijesti o potrebi zaštite prava intelektualnog vlasništva, odnosno da se građanima pobliže pojasne štetnost i opasnost od krivotvorenih proizvoda te zašto ih nije dobro kupovati i konzumirati.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske pozivaju građane da dođu i iskoriste ovu priliku da se upoznaju kako krivotvoreni proizvodi mogu biti štetni za njihovo zdravlje, naročito lijekovi, kozmetika i koliko treba biti oprezan prilikom kupovine robe poznatih marki putem interneta, oglasnika, na tržnicama, sajmovima, kao i svim drugim pitanjima vezanim za ovu temu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.