U ponedjeljak bi na šibenskom području mogle ‘zaplesati’ pahuljice

Jedna ciklona odmiče, a već nam se sprema nova. Na Facebook stranici Vremenska prognoza by Silvio, detaljno je objašnjeno što će to značiti.

‘I dok je ova donijela i značajniji snijeg i to prije svega u Lici, na Kordunu i Baniji i dalje prema Posavini i istoku zemlje, nova donosi snijeg, ali u znatno manjoj količini.

Danas se na kopnu očekuje promjenjiva naobalaka, na istoku još uz pokoju pahulju.
Mjestimice će biti i jutarnje magle. Na Jadranu će biti sunčano, uz postupan porast naobalake na sjevernom Jadranu. U noći na ponedjeljak očekuje nas jače naoblačenje uz oborine.

Na području Dalmacije bit će sunčano, a krajem dana te u noći porast naobalake, dok će u noći biti oborina. Uz obalu će padati kiša, a u zaleđu kiša, susnježica i snijeg. Snijeg nošen burom moguć je uz obalu, uglavnom na šibenskom području.

Ponedjeljak će biti oblačan, a na šibenskom području moguća je susnježica i slab snijeg.
Više oborina bit će prema jugu, gdje moze biti i pljuskova te grmljavine. Duž obale će puhati jaka i olujna bura, prolazno uz orkanske udare.

U ponedjeljak malo viša minimalna, ali niža maksimalna temperatura.
Dosta hladno jutro ili jutra idu od utorka uz ceste minuse na kopnu, ali i zaobalju.

Još jedna plitka ciklona bi nas mogla pohoditi oko petka kad bi opet na kopnu i gorju moglo pasti malo snijega’, poručio je Silvio Milanko na Facebooku.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.