U Saboru zaiskrilo. Zekanović: Ovo je jedan od najtežih trenutaka za domovinu

Napetost zbog presude šestorici bosanskohercegovačkih generala prenijela se i u Hrvatski sabor. Naime, nakon kraće stanke, koja je dana nakon što je Slobodan Praljak popio otrov, potpredsjednik Sabora Željko Reiner je zastupnike izvijestio kako će stanka potrajati do 13 sati. Nakon toga je Ivan Pernar iz Živog zida navodno negodovao što se sjednica ne nastavlja odmah, što se nije svidjelo dijelu zastupnika pa su se s njim krenuli prepirati Branimir Glavaš, Hrastov Hrvoje Zekaković i HDZ-ov Damir Felak.

Zekanović je Pernaru vikao da je glup, da se ide liječiti, a Felak je uzeo nešto čime je gađao Pernara. Nakon toga je saborska straža utrčala u sabornicu i spriječila daljnje eventualne sukobe.

– Ovo je jedan od najtežih trenutaka za domovinu. Šok, nevjerica. Radi se o ljudskim životima, radi se o istini. Danas smo čuli da je Hrvatska bila u udruženom zločinačkom poduhvatu, a to je neprihvatljivo. Žalosno je koliko je malo i mojih kolega bilo zainteresirano za praćenje ove teme. Mnogi su pokazali koliko vole svoju Domovinu. Neki bi raspravljali o tričarijama dok se u Haagu događa ovo. Nekim ljudima ništa nije sveto, oni u ovim ključnim trenutkima šire populizam i demagogiju. Malo sam, moram priznati, prekardašio. Dok ne doznamo što je s generalom prerano je bilo što više komentirati. Hrvatska vojska je spasila Bosnu i Hercegovinu i neprihvatljiva je presuda da smo dio udruženog zločinačkog poduhvata, izjavio je Hrvoje Zekanović, zastupnik Hrasta u Hrvatskom saboru.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.