U samo šest sati najavljene noćne akcije policiji naletjela 23 prekšitelja

Policija je, u najavljenoj akciji kontrole prometa s naglaskom na alkoholizirane i mlade vozače, u noći sa subote na nedjelju kontrolirala 112 vozila među kojima je utvrdila 23 prekršaja. Između 23 i 5 sati zatekli su 16 vozača u alkoholiziranom stanju, četiri vozača kažnjena su zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dvojica su prošla kroz crveno svjetlo i jedan je nepropisno pretjecao.

Kako je riječ o najavljenoj akciji koja je trajala samo šest sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila i broj utvrđenih prekršaja, upućuju na  činjenicu da su preventivno-represivne akcije u prometu na našem području nužne,  a posebno ako se uzme u obzir broj kontroliranih vozila, kao i broj utvrđenih ciljanih prekršaja.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise, posebno ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige te da tijekom vožnje ne koriste mobitele  jer samo odgovorno ponašanje je jamac sigurnosti u prometu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.