Adventura je u potrazi za deset ekipa

U Šibeniku i ove godine borba za ‘Zlatnu fritulu’. Prijavite se i pokažite tko radi najbolje

Adventura je u potrazi za deset ekipa koje će sudjelovati u lovu na prestižnu gastronomsku nagradu Zlatnu fritulu. Nju će ponijeti ekipa koja spravi najfiniju okruglu slasticu ovogodišnjeg izdanja popularnog Adventurinog gurmanskog natjecanja – Fritulade!

Kako iz godine u godinu raste interes za sudjelovanje u ovom kulinarskom izazovu, preporuka je da ne gubite vrijeme i svoju ekipu prijavite odmah putem obrasca na web stranici Adventure. Naziv ekipe, odnosno ime tima je obavezno – budite kreativni, možda baš ono bude upisano u povijest pobjednika Fritulade.

Gurmansko natjecanje u friganju fritula održat će se 17. prosinca u Parkiću, gdje će se od 19 sati naveliko mijesiti i pržiti omiljene dalmatinske božićne slastice. Poznato je da ljubav ide kroz želudac čega su naši natjecateljski timovi u potpunosti svjesni jer ih na putu do Zlatne fritule čeka osvajanje naklonosti članova žirija, što može samo najmirisnija i najukusnija okruglica savršene teksture i uravnoteženog okusa.

Najslađi događaj u Adventurinom Parkiću vezuje se na tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave, stoljetnog vjerskog običaja kojim započinje tjedan uoči Božića ponoćnom zvonjavom sa svih crkvenih zvonika, koji je do danas sačuvan još jedino u Šibeniku.Taj datum ujedno označava i dan u godini kada bi se u šibenskim kućama po prvi puta spravljale ove tradicionalne božićne slastice.

Tko će ih ove godine spravljati u Parkiću bit će poznato do kraja tjedna – neka lov na Zlatnu frutulu započne!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.