U Šibeniku se stvara temelj za auto i avio industriju: Impol – TLM otvara novu proizvodnu liniju vrijednu 6,5 milijuna eura

Nova Impol – TLM-ova proizvodna linija za automobilsku industriju bit će svečano otvorena u sljedeću srijedu, a tvornica će dobiti i certifikat sa standardnom EN 9100 koji je podloga za razvoj avioindustrije. Kako su izvijestili iz tvornice, tom događaju, među ostalima, nazočit će slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, državni tajnik u hrvatskom Ministarstvu gospodarstva Mario Antonić i slovenska veleposlanica Smiljana Knez.

Riječ je o proizvodnoj liniji Salico koja je, kako ističu u tvornici, zapravo kombinirana razrezna linija. Nova linija predstavlja proširenje proizvodnog programa hladne valjaonice te omogućava proizvodnju cijelog spektra novih proizvoda koji su namijenjeni industrijskim kupcima i specijaliziranim tržištima u automobilskoj i avioindustriji, a vrijednost projekta iznosi šest i pol milijuna eura.

Građevinski radovi započeli su u kolovozu 2018. godine, a montaža je krenula u studenom 2018 godine. Hladne probe su završene u travnju ove godine te će se uskoro početi obrađivati  prvi svitkovi.

Inače, proizvodna linija je namijenjena obradi aluminijskih svitkova od 0.5 do šest milimetara debljine, maksimalne širine 1.600 milimetara.

Linija ima škare za uzdužno razrezivanje do maksimalno 40 rezova pri čemu je najuži 40 milimetara širine. Linija može proizvoditi glatke limove u paketima do dužine šest metara te obavljati kombinirano razrezivanje pri čemu se mogu proizvesti limovi širine 400 milimetara. Maksimalna brzina linije je 200 metara po minuti.

(Naslovna fotografija: Ilustracija/Arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.