U šibenskom kazalištu večeras premijera Krležine ‘Lede’

Krležina  ‘Leda’, prva je predstava koju u ovoj godini i u mandatu novog ravnatelja Jakova Bilića postavlja HNK u Šibeniku u koprodukciji sa zagrebačkom Gavellom bit će večeras premijerno izvedena na daskama šibenskog kazališta. U predstavi redatelja i scenografa glume Luka Dragić, Franka Klarić, Ivana Gulin i Ivan Jončić.

– Pred nama je prva ovogodišnja premijera i ponosan sam što prvi put postavljamo jedno od fundamentalnih djela hrvatske dramske literature – ‘Leda’ Miroslava Krleže. I zahvalio bi se Borisu Svrtanu i ostalim kolegama unutar i van kuće što su pristali na jedan gerilski način rada – istaknuo je Bilić na pressici održanoj prije nekoliko dana.

‘Leda’ je komedija jedne karnevalske noći koja govori o socijalnom i emotivnom statusu građanskog sloja. U nedjelju će je moći pogledati pretplatnici, dok je u ponedjeljak u slobodnoj prodaji.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.