U Solarisu počelo 20. državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za promet i logistiku

Natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za obrazovni sektor promet i logistika u organizaciji državne Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već se tradicionalno održava u hotelskom naselju Solaris, a sudjeluje pedestak učenika iz cijele Hrvatske. Prvi put je domaćin Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina iz Velike Gorice.  Učenici će svoje znanje odmjeriti u sektorima tehničar cestovnog prometa, tehničar za željeznički promet, zrakoplovni prometnik, tehničar PT prometa, tehničar za poslovne i financijske usluge, tehničar za logistiku i špediciju, vozač motornog vozila i pomorski nautičar.

škola1

Prigodnim govorom sve uzvanike, učenike i njihove mentore, pozdravili su Zoran Smolić, zamjenik župana, dogradonačelnik šibenika Danijel Mileta te ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole  Rudolfa Perešina- Vedran Šarac.

škola3

‘Promet se toliko brzo razvija da ni veliki umovi današnjice nisu potpuno svjesni što će nam promet donijeti u ovom stoljeću, posebnu u narednih dvadesetak godina. Vizionari će sasvim sigurno otkriti novi put i prava rješenja u području prometa koja će još više zbližiti ljude i učiniti svijet globalnim selom – kazao je Smolić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.