Najveći skup gradonačelnika, poduzetnika i znanstvene zajednice u Hrvatskoj

U Solarisu se okupili poduzetnici i gradonačelnici: ‘Turizam u Šibeniku u porastu, nezaposlenost se smanjila’

Ministar uprave Ivan Malenica otvorio je 11. Susret gradonačelnika i poduzetnika ’48 sati’, koji se održava u Amadria Parku u organizaciji poslovnog tjednika Lider i Udruge gradova. Najveći je to skup gradonačelnika, poduzetnika i znanstvene zajednice u Hrvatskoj na kojem će kroz dva dana oko 450 sudionika raspravljati o mogućnostima koje stoje na raspolaganju gradovima za unapređenje kvalitete života.

– U državama Europske unije težište nije na smanjenju jedinica lokalne samouprave, nego na njihovoj suradnji i Ministarstvo uprave će nastaviti podržavati gradove i općine u jačanju njihove suradnje. Nastojat ćemo ojačati financijski i administrativni kapacitet jedinica lokalne samouprave te njihovu autonomija, kao i samostalnost u planiranju i financiranju. Razmišljamo o tome da to posebnim zakonom definiramo – kazao je ministar uprave Ivan Malenica u uvodnom obraćanju.

Župan Goran Pauk istaknuo je kako je najveći značaj konferencije što okuplja veliki broj gradonačelnika, poduzetnika i predstavnika znanstvene zajednice koji se mogu izravnim kontaktima upoznati s projektima i mogućnostima koje jedni drugima mogu pružiti.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Željko Burić koji je naglasio kako je u ovom trenutku vrijednost investicija u Šibeniku 1,4 milijarde kuna.

– Zadnje četiri godine turizam je porastao za 40 posto, pala je nezaposlenost, a upravo zahvaljujući turizmu raslo je gospodarstvo. Danas 98 posto gospodarskih subjekata čine mali i srednji poduzetnici te četiri velike tvrtke – rekao je Burić.

Sudionike skupa pozdravili su i predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, član Uprave Hrvatske poštanske banke Anto Mihaljević te glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.