U stečaj nakon NCP Remontnog brodogradilišta ide i ‘nepostojeća’ tvrtka NCP- usluge?

Privremeni stečajni upravitelj tvrtke NCP – usluge Antun Kovačević predlaže Trgovačkom sudu pokretanje stečaja nad tim, još jednim poduzećem u vlasništvu Gorana Prgina za koje je, tražeći dokumentaciju na uvid i dobio kovertu na kojoj piše ‘Ne postoji’. Ipak, Kovačević je iz bilance stanja poduzeća, koju ima FINA, utvrdio da je krajem 2015. godine kratkotrajna imovina bila nešto manje od 1,1 milijun kuna, ali nije mogao zaključiti postoji li ta imovina stvarno.  Na njegovo traženje i ta se koverta vratila s oznakom ‘Nepoznato’. Ustanovio je i da NCP-Usluge ima 1,681 milijun kuna nepodmirenih obveza, te da nema ni jednog zaposlenika. Sudu je stoga predložio pokretanje stečaja, s tim da najprije treba utvrditi ima li  ta tvrtka stvarne imovine.

Podsjetimo, i Draško Lambaša, privremeni stečajni upravitelj NCP Remontnog brodogradilišta Gorana Prgina prošli je tjedan predložio stečaj nad tim poduzećem zbog dugovanja većeg od 200 milijuna kuna, no očekuje se da će to poduzeće spasiti kapital turske Dogus grupe koja tamo namjerava otvoriti servis za mega jahte. Trgovačkom su sudu o tome priložili izjavu pa se očekuje da stečaj ipak neće biti pokrenut.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.