U subotu starta 2. Krka polumaraton: Zbog utrke sa 700 trkača, vrijedit će posebna regulacija prometa

Međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park Krka, 2. Krka polumaraton, ove subote s početkom u 10 sati okupit će oko 700 trkača iz 18 zemalja koji će trčati od Eko kampusa Krka u Puljanima do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21.098 metara. Zbog održavanja utrke vrijedit će i posebna regulacija prometa, a za trkače je organiziran prijevoz iz Drniša, Šibenika i Skradina.

Osim polumaratona, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 kilometara koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe.

Satnica

Polumaraton starta ispred Eko kampusa Krka u Puljanima u 10, a Fun Run utrka u 10,10 sati. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11,30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 2. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12,30 sati, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati. Dječje utrke startaju u 11,15, a svi koji dolaze na Brunum samo zbog dječjih utrka trebaju doći najkasnije do 9,45 sati, jer će nakon toga cesta biti zatvorena i prilaz Burnumu onemogućen.

Regulacija prometa

Promet će u subotu u cijelosti biti zatvoren od 10 do 13 sati na trasi utrke.

Eko kampus Krka u Puljanima – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Parići, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati policajci i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama, prije svega u mjestima Parići, Bračići i Nečven, promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

Startni paketi

Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove Nacionalni park Krka od 10 do 20 sati, ili na dan utrke ispred  amfiteatra Burnum od 7,30 do 9,30 sati.

– Predlažemo podizanje startnih paketa dan ranije. Osim startnog broja i čipa, okrjepe za vrijeme i nakon utrke i promotivnih materijala, trkači će dobiti i ulaznicu za posjet Nacionalnom parku Krka u vikendu u kojem se utrka održava – izvijestili su iz NP Krka.

Organizirani prijevoz za trkače

Na dan utrke organiziran je prijevoz autobusima za trkače iz Drniša s autobusnog kolodvora, Šibenika s autobusnog kolodvora i Skradina s autobusne stanice kod osnovne škole, izravno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u 7 sati, a iz Šibenika i Skradina u 6,30 sati. Prijevoz je besplatan, ali se trkači trebaju prijaviti e-mailom na race@akmaraton2000.hr.

– Trkači koji na utrku dođu vlastitim automobilom moći će ga ostaviti isključivo na cilju, na parkiralištu u neposrednoj blizini amfiteatra. Od cilja do starta prevozit će ih autobusi u vremenu od 9 do 9,30 sati – prvo polumaratonci, zatim trkači FunRuna, kada polazi zadnji autobus. Trkači na start neće moći doći u vlastitom aranžmanu. Također, povratak s Burnuma neće biti moguć prije 13,30 sati jer će promet biti zatvoren u cijelosti – poručuju iz NP Krka.

Staza

Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

Trkači polumaratona nosit će plave startne brojeve od 300 nadalje, a trkači Fun Run utrke zelene brojeve od jedan nadalje.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranici utrke krka.run.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.