Ciljaju na dva prekršaja

U utorak će policija pojačano nadzirati parkirališta u gradu i trgovačkim centrima

Na cijelom području Policijske uprave šibensko-kninske u utorak, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, bit će proveden pojačani nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide od strane drugih osoba i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti, a sve u cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti.

Akcija ENABLE se provodi na inicijativu TISPOL-a-mreže prometne policije država Europe, u sklopu koje će policijski službenici na našem području i na parkirališnim prostorima trgovačkih centara, provoditi mjere pojačanog nadzora parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, priopćili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu na našem području je utvrđen značajan broj prekršaja nepropisnog parkiranja, od kojih je u proteklih 10 mjeseci zabilježeno 1.158 prekršaja. Od ukupnog broja tih prekršaja, jedan dio je i parkiranje na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom, što upućuje na činjenicu da značajan broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom na koji način u prometu dovode u opasnost osobe s invaliditetom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.