Zajedno s još dvije županije

U utorak u štrajku škole Šibensko-kninske županijeFoto: Ilustracija/arhiva

Cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama sutra će obuhvatiti tri županije, među kojima je i Šibensko-kninska. Sutra će, kako su najavili Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja, štrajkati još i Osječko-baranjska županija te Istarska županija.

– Mislim da je jako važno jer se dijalog s vladom vodi preko medija. A i zaključuje se da savjetnici premijera ništa ne razumiju. Iako su sličnu prezentaciju dobili 6. rujna, a istu prezentaciju smo predstavili Ministarstvu… Ovu analizu smo napravili da bismo imali argumente, koji nam govore zašto sada, zašto ovoliko i zašto koeficijenti – rekao je Branimir Mihalinec.

Podsjetimo, štrajk je počeo u petak u svim školama u Hrvatskoj, a nastavlja se po cirkularnom obrascu. Danas su u štrajku škole u pet kontinentalnih županija. To su Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska, Virovitičko-podravska, Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka županija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.