Ovo vrijeme paše samo vjetroelektranama

U vrtlogu juga, oštrog i lebića samo je iznadprosječna toplina postojana

Dok nekima jugo smeta, Zorana Vakulu nadahnulo je za novi stih; ‘čuvaj se senjskoga juga, koji kao da se buri ruga’. A ovo jugo nije samo senjsko i znatnijih nevolja s jakim i olujnim vjetrom te valovitim morem bit će ponegdje još i tijekom jutra – i to ne samo zbog juga, nego i zbog oštra – južnog vjetra, te lebića – jugozapadnoga. Poslijepodne će se stanje smirivati, ali će i dalje na Jadranu i u gorju biti relativno vjetrovito. U svoj toj nestalnosti vremena konstanta ostaje iznadprosječna temperatura za ovo doba studenoga.

Na šibenskom području jutro je umjereno oblačno uz slab sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 17, u Šibeniku. Primoštenu i Murteru 15, u Pirovcu, Vodicama i Oklaju 14, u Skradinu, Bilicama i Dubravi 13, a u Kninu i Drnišu 12 °C.

U Dalmaciji ujutro mjestimice još obilnija kiša i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Tijekom dana će kiše biti rjeđe, a vrijeme promjenljivo. Jak i olujni južni vjetar će slabjeti i danju većinom biti umjeren. I more u smirivanju na valovito pa umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 20 °C.

Na Jadranu će i u nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega biti povremene kiše, u većini mjesta vjerojatno ponajviše tijekom subote, a najmanje u drugom dijelu četvrtka i prvom dijelu petka, kada će biti najviše sunčanog vremena. Jugozapadnjak i jugo sutra i vjerojatno u nedjelju će biti umjereni, a u ostale dane opet često jaki, u petak ponegdje na udare i olujni. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.