U Zagrebu promoviraju pršut, a na skupu je sudjelovala i zamjenica župana Darija Puljić

Zamjenica šibensko – kninskog župana Darija Puljić sudjelovala je danas na stručno – edukativnom skupu ‘Dani hrvatskog pršuta 2019.’ koji se održava u Hotelu International u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog pršuta.

Cilj ove manifestacije je promoviranje tradicionalnog gastronomskog proizvoda pršuta, kao i očuvanje njegove izvornosti i autohtonosti, odnosno očuvanje gastronomske baštine jadranskih regija. Zahvaljujući svojim specifičnostima proizvodnje, kulturnom i povijesnom nasljeđu u Republici Hrvatskoj se proizvode četiri certificirane vrste pršuta: Drniški pršut, Dalmatinski pršut, Istarski pršut i Krčki pršut.

S gospodarskog pogleda stručni skup potiče razmjenu znanja kroz radionice i okrugle stolove između ključnih subjekata prehrambene industrije te se ujedno fokusira na poticanje gospodarske suradnje između  svinjogojske proizvodnje, klaoničke industrije i  pršutarske proizvodnje kao i drugih grana prehrambene industrije.

Projekt ‘Dani hrvatskog pršuta’ zamišljen je kao business to business manifestacija izložbenog tipa u kojoj sudjeluju članovi Klastera hrvatskog pršuta kao glavni izlagači. U sklopu Dana hrvatskog pršuta održat će se radionice i okrugli stolovi u svrhu educiranja proizvođača, potrošača, ugostitelja, trgovaca te relevantnih subjekata iz odgovarajućih institucija o problematici vezanih za proizvodnju, deklariranje, certifikaciju, financiranje iz Europskih fondova i slično.

Prodajno – izložbena manifestacija na kojoj će se predstaviti desetak proizvođača pršuta, održati će se 27. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.