Učenici s Meteriza prikupljaju stari papir za nabavu novih knjiga

Učenici OŠ Petar Krešimir IV, smjena Meterize ove godine provode ekološki projekt pod nazivom ‘Stari papir za nove knjige’. Cilj projekta je sakupljanjem starog papira smanjiti količinu otpada u našem okruženju i osvijestiti učenike o potrebi očuvanja okoliša.

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Jolly koja će jednom mjesečno preuzimati prikupljeni papir. Sredstva koja učenici dobiju za papir upotrijebit će se za nabavu knjiga za školsku knjižnicu u novoj školskoj zgradi na Meterizama. Prva akcija prikupljanja papira bila je veoma uspješna i već u prvom pokušaju učenici su prikupili 1020 kilograma.

Projekt osim aktivnosti prikupljanja papira, sadrži i niz edukativno- kreativnih radionica kao što su reciklaža papira te radionice u kojima je papir sredstvo likovnog izražavanja. Učenici su na satu biologije izradili prezentaciju kojom će na satovima razrednika poučavati učenike o tome kako prikupljanjem papira čuvamo šume i smanjujemo potrošnju energije.

Projekt je započeo u listopadu, Mjesecu knjige, a završava 22. travnja na Dan planeta Zemlje i Dan hrvatske knjige.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.