Udarni prometni vikend: Gužva oko Šibenika, a problem su i oštećenja u Vukovarskoj

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, a kolone su na svim važniji državnim pravcima i na graničnim prijelazima, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 3 kilometra, između odmorišta Jasenice i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika povremeno se vozi usporeno u kolonama uz zastoje, a od čvora Gornja Ploča prema tunelu Sveti Rok kolona je u smjeru Dubrovnika oko 8 kilometara.

Pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske kolona je oko kilometar, pred naplatom Bregana čeka se u koloni od oko kilometar i pol, a pred naplatom Goričan u smjeru graničnog prijelaza kolona je oko dva kilometra.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, dok su na Jadranskoj magistrali kolone na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Biograd na Moru, Split-Omiš, te kod Šibenika, Makarske i Dubrovnika.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Zbog požara koji je izbio kod mjesta Lokva Rogoznica prekinut je promet dionicom Jadranske magistrale Omiš-Dubci, a obilazno se vozi autocestom A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

Ličkom magistralom vozi se jednim trakom naizmjence zbog vozila u kvaru kod Korenice, a opreznije treba voziti autocestom A1 između čvorova Posedarje i Maslenica u smjeru Zagreba zbog vozila u kvaru te između čvorova Bisko i Blato na Cetini zbog predmeta na kolniku.

Na državnoj cesti Šibenik-Boraja zbog oštećenog kolnika otežana se vozi dionicom od trajektne luke i autobusnog kolodvora u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.