Udruge Mihovil i sv. Bartolomej za zajednički projekt dobili 50 tisuća kuna od Minstarstva turizma

Udruga turističkih vodiča Mihovil Šibenik s partnerima iz Udruge osoba s invaliditetom sv. Bartolomej Knin od Ministarstva turizma dobili su 50 tisuća kuna, što je 31 posto sufinanciranja njihovog projekta ‘Turizam dostupan svima’.

Ministarstvo je za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu prodijelilo milijun i 700 tisuća kuna za 16 različitih projekata. Riječ je o projektima koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno stručnom osposobljavanju i usavršavanju putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma. S obzirom na tempo promjena trendova na turističkom tržištu i, s time u vezi, potrebama tržišta rada, strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu prepoznale su svoju ulogu i mogućnosti te već tradicionalno pripremaju i provode programe/projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja u skladu s promjenama na tržištu, priopćili su iz Ministarstva.

– Ministarstvo turizma u protekle četiri godine sufinanciralo je ukupno 60 projekata strukovnih udruga iznosom od osam milijuna kuna u cilju podizanja kvalitete ljudskih potencijala te jačanja konkurentnosti turističke ponude – zaključio je ministar Gari Capelli.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.