Podjela kreće sutra

Ukupno 1074 osnovca s područja grada i županije dobit će paket pomoći za ovu školsku godinu

Djeca osnovnih škola s područja grada Šibenika i Šibensko-kninske županije za nadolazeću školsku godinu dobit će paket pomoći u sklopu projekta ‘Suzbijanje siromaštva podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći na području Šibensko-kninske županije’. Financira ga Europska unija iz programa Europskog socijalnog fonda pod nazivom ‘FEAD — Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći — faza II’.

– Dva osnovna kriterija su da dijete dobije paket pomoći, da obitelj prima pomoć Centra za socijalnu skrb, a drugi kriterij je da dijete prima dječji doplatak. Podijelit ćemo sveukupno 1074 paketa školskih potrepština po podacima koje smo dobili od Grada i Županije. Škole za koje smo predvidjeli podjelu je devet gradskih škola i devet županijskih osnovnih škola, a to su Brodarica, Faust Vrančić, Juraj Dalmatinac, Juraj Šižgorić, Meterize, Petra Krešimira, Tin Ujević, Vidici i Vrpolje s područja Grada te Čista Velika, Vjekoslav Kaleb Tisno, Skradin, Jakov Gotovac Unešić, Primošten, Rogoznica, Pirovac, Antuna Mihanović Petropoljski Drniš i Murterski škoji – kazala nam je voditeljica projekta Višnja Erceg.

Oko 600 djece s gradskog područja, odnosno učenika osnovnih škola čiji je osnivač Grad, ima pravo na paket pomoći.

– Vrijednost paketa pomoći je oko 500 kuna, a on sadrži ergonomski ruksak, pernicu i bilježnice A4 i A5 formata te će ih djeca i njihovi roditelji preuzeti sutra ujutro od osam sati u prostorijama Crvenog križa u Šibeniku ili u svojoj matičnoj školi što se može provjeriti na stranicama pojedine škole – rekao nam je dogradonačelnik Paško Rakić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.