Uoči Kuturaljke: Izložba ‘Klubovi jutro poslije’ i tribina u galeriji Matija

Udruga P.A.R.K. na Dan žena odat će na poseban način počast omiljenim im ženskim pojmovima ‘Kulturaljka’ i ‘Scena’ zbog kojih su prije sedam godina i pokrenuli svoje aktivnosti koje će krajem ožujka u Hangaru okruniti koncertom Jinxa, Kriesa i Kandžije.

Kao i svake godine uoči Kulturaljke, ožujak je obilježen prigodnim programom kojim se najavljuje ta rock and roll fešta, a za poslasticu ovog četvrtka najavljujemo izložbu ‘Klubovi jutro poslije’ i tribinu ‘Klubovi u Šibeniku – jučer, danas, sutra’ što će se održati u galeriji Matija.

U suradnji s jednim od najjačih clubbing medija u Hrvatskoj, Klubskacena.hr, točno u 19 sati bit će otvorena izložba koja je do sada bila postavljena samo u Splitu i Zagrebu, a u Šibenik je uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice, dovodi upravo Kulturaljka.

Posjetitelji će radove moći pogledati u nešto drukčijem ambijentu nego što su na izložbama navikli jer će cirkulirati plesnim podijem u čijem središtu će biti DJ pult Stereo Pulse tima odakle će Bake Junior i Tabula promovirati svoju plesnu noć ove subote u Kuglani.

– Sedam godina je za nama, ali još smo mladi, inovativni i puni ideja. U četvrtak ćemo kulturu glazbe i našu bogatu scenu promovirati u galeriji gdje ćemo spojiti clubbing, DJ-e, umjetnost i performere, novinarstvo, produkciju, show, ma sve. Jer ovaj grad je divan, Šibenik je istinska glazbena prijestolnica Dalmacije – poručuje Igor Bergam iz Kulturaljka organizacijskog tima.

Od 20 sati u drugom dijelu galerije kreće tribina na kojoj će o svojim clubbing iskustvima govoriti Vojmir Roša (bivši klub Veslo), Siniša Radetić (klubovi S i Papagaj) i Hrvoje Jelković (klub Azimut), gazde nekadašnjih i sadašnjih šibenskih klubova.

Za artistički ugođaj pobrinuo se šibenski dizajner i majstor rukotvorina Danijel Hrg koji će zajedno sa svojim atomima unijeti u galeriju dodanu kulturnu vrijednost i podsjetiti nas koliko je bogata šibenska scena sa svim svojim glazbenicima i umjetnicima svake vrste.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.